Taler om Bibel

Sendt for å vitne

Eirik Austeng taler. Apostlenes gjerninger er historien om Jesu fortsatte gjerning gjennom kirkens første tid. Kirken ble sendt for å vitne om Jesus, i kraft av Den hellige Ånd. Hva betyr det å være et vitne, sammenlignet å “gjøre” et vitne? Hva tror du det trengs mer av i vårt område for at vitnesbyrdet skal fortsette å bevege seg utover? Personlig initiativ, åndelig åpenbaring eller motstand/forfølgelse? Den hellige ånd gir oss kraft til å vitne. Er det et området ved…

Glem ikke Paulus´ lenker

Erik Austeng avslutter taleserien fra kolosserbrevet Hvordan er din balanse mellom gudstjenesten/samlingen og din hverdag? Hvorfor er det viktig å hedre folk som gjør en innsats for å fremme Guds rike? Se på vers 18, hvorfor avslutter Paulus brevet sitt på denne måten?

Den dyrebare tiden

Eirik B. Fjellestad taler ut ifra Paulus brev til Kolosserne, kapittel 4, vers 2-6. Kristne kalles til å forkynne det vi tror på til menneskene rundt seg. Med visdom og vennlighet, men også med salt og kraft. Hva betyr dette, og hvordan utfordrer det oss i hverdagen?

Paulus hustavle

Jon-Arne Frøyland fortsetter taleserien fra Kolosserbrevet. Paulus lister opp hvordan man skal forholde seg til hverandre i en husstand. Hva ligger i dette å underordne seg? Kan det være aktuelt i vår tid?

Fra det gamle til det nye

Maria Bøgeberg taler fra Kolosserne 3, 1-17 Hvordan har man et sinn som er rettet mot “det som er oppe”? Hva er forskjellen på det gamle mennesket og det nye i følge teksten? Er det ting i ditt trosliv som bør kles av eller på? Hvorfor står det i vers 14 at kjærligheten er det viktigste?

Hold fast på Jesus

Eirik Austeng fortsetter taleserien fra Kolosserbrevet. Spørsmål:Vers 19: Hva vil det si at kristus er hode?Hvorfor mener Paulus at man ikke skal rette seg etter menneskelige bud?Hva kan seierskransen, som snakkes om I vers 18 bety?Er det noe du gir autoritet i livet ditt i dag?

Fra død til liv

Eirik Austeng fortsetter taleserien om Kolosserbrevet. Hva er forskjellen på å leve i kristus og ikke i seg selv eller i verden?Hva slags tanker blir man møtt med fra omverden som utfordrer tro?Hva vil det si at kjøttet ikke lenger har makt?Hvis hele Guds fylde bor i Kristus, og man har fått den fylden gjennom å leve i han, hvordan forandrer det måten man lever på?

Før, etter og deretter

Andreas Karstad fortsetter taleserien om Kolosserbrevet. Spørsmål: Oppsummer innholdet i vers 15-20 med en setning.Hva kan vers 16 bety, når vi vet at kolosserne var opptatt av mystikk, den åndelige siden av verden og hadde bakgrunn fra gresk religion og filsofi?Hva menes med at Jesus skapte fred ved sitt blod?Hva oppfordres kolosserne til i vers 23, som en respons til evangeliet?

Innledning til Kolosserne

Vi starter en taleserie om kolosserbrevet. Denne skal gå gjennom våren og ut semesteret. Bli gjerne med på gudstjenester og med bibelstudiene i hjemmene og husgrupper. Spørsmål:Hva lærte kolosserne av Epafras?Hva er det kolosserne må lære/få innsikt i for å leve et liv til glede for Gud?Hvorfor får de beskjed om takke Gud med glede?

Støperiet: Hva med Bibelen?

Tom Anders Olsen taler. 1. Les johannes kap 1. Snakk sammen om det som står (Hva står? Hvorfor står det? Hva betyr det for meg i dag?) 2. Hva slags forhold har vi til bibelen i dag? Hva slags erfaringer har vi gjort oss før (på godt og vondt). 3. Hva slags plass skal bibelen ha i husgruppa og i hverdagen til deltakerne? Snakk ærlig. Er dette noe man kan ansvarliggjøre hverandre på?

Støperiet: Dytter du Gud til kanten av ditt verdensbilde?

Eirik Austen taler. Spørsmål: 1. Gud dømte Israel med krig. Så sendte han sin egen Sønn og ga de som tror en ny avtale/pakt. Hva tenker du om denne nye pakten, sammenliknet med den gamle avtalen/pakten? 2. Hvor er Gud i ditt verdensbilde? 3. Hva er det som gjør at du plasserer Gud der du gjør i ditt verdensbilde? Ubevissthet, frykt, mangel på kunnskap og kjennskap, glede, takknemlighet. Vær ærlig.

Tankens kraft

Janne Frøyland taler. Tankelivet preger våre liv og handlinger. Undersøkelser viser at vi i snitt tenker 60 000 tanker i døgnet, og de fleste handler om bekymringer. Har Bibelen noe å si oss om dette? Til samtale: Hvilke tanker har du latt få for stor plass i ditt liv?  Hvordan reagerer du når du står foran en stor utfordring i livet? Hvilke vaner har du i forhold til bibellesning og hvordan fordøyer du det du leser?