Taler av Eirik Austeng

Eirik Austeng Påske koigen

Vi følger Jesus med hele oss

Opplysningstiden løftet opp fornuften og det rasjonelle menneske som ideal. I kirken har opplysningstiden preget forståelsen av tro. Pastor Eirik Austeng taler om tro og følge Jesus med hele seg.
Eirik Austeng bryllup

Du kan ikke være kristen alene

Eirik Austeng starter høstsemesteret med å utfordre oss til å tenke felleskap. Vi er kalt til å være kristne sammen i generasjoner, også når vi er veldig ulike og kanskje ikke engang liker hverandre. Eirik snakker utifra Apostlenes gjerninger 2:42-47.

Om Ånden i menigheten

Teolog James Dunn skriver at nådegavene beskriver kroppens funksjon. Uten nådegavene i bruk og forvaltning, er kroppen i praksis lammet. Kjærligheten til hverandre og livet i ånden beskriver kroppens karaktertrekk. Hamar Frikirke, la oss sørge for at vi er i funksjon og våre karaktertrekk er at vi elsker hverandre, unge og gamle, nye og rutinerte – med en iver for Gud og hans ånd.

Pinse

Pastor Eirik Austeng taler om Pinsen. Gud ønsker en relasjon med deg, kom til DHÅ og drikk, ta imot det han har for deg.
Eirik Austeng bryllup

Om Dåpen

Pastor Eirik Austeng taler om Dåpen i en del av vår 4-ukers miniserie om «Nådemidlene»: fire forskjellige måter Gud uttrykker sin nåde til oss.

Forvaltning av penger

En grunnleggende tanke i kristen tro er at vi har fått alt av Gud, som en gave. Vi har blitt gitt et forvalteransvar for det vi har fått av Gud. Dette gjelder også pengene våre. Takknemlighet og raushet er to sentrale utgangspunkt for forvaltning av penger.

Å bygge nye fellesskap

Vi bygger nye fellesskap er siste ledd i vår visjon. Nye fellesskap handler om misjon, om å gjøre disipler. Dette er grunnmuren for menighetsplanting og arbeidet med nye husgrupper. Allikevel er det noe som hindrer oss i å tenke at vi kan gjøre disipler. Dette snakker Pastor Eirik om i denne talen.

Vi samler generasjonene

Vi samler generasjonene er tredje ledd i Hamar Frikirkes visjon. Det innebærer både å samles i fellesskap, men også at kirken skal romme alle generasjonene på lik linje. Dette snakker Eirik Austeng om i denne talen

Vi følger Jesus i rytmer

Hvordan ser det egentlig ut å følge Jesus? Pastor Eirik Austeng taler om hvordan Jesus som porten inn til fellesskap med den treenige Gud, og gjeter for sauene, leder oss til mat, vann og hvile.

En visjon for semesteret

Eirik Austeng taler om Den Hellige Ånd som gir oss alle gaver til å bruke i Guds rike. Når disse gavene brukes blir kirken utrustet slik at Jesu kropp vokser og går frem i Enhet, kjennskap til Jesus og modenhet i troen.

Tillit og Trofasthet

Jesus har gitt oss et forbilde i sin tillit til Gud. Vi inviteres til å strekke vår tillit på samme måte som Josef, til Jesus.