Gudstjenesten

Talene på gudstjenesten

Når det stormer | Snakk om det

Trond Sæthren deler personlig fra eget liv i møte med opp og nedturer. Vi tjener en Gud som ser og som bryr seg. Han har aldri lovet at livet skal bare være enkelt, men han har lovet å være med gjennom alt.

Seksualitet i møte med det moderne mennesket

Kirken har ment mye om sex og ekteskap. Har det egentlig noe å si? Hva sier Bibelen? Pastor Eirik Austeng sier noe om disse tingene og noe om hvordan vi som kirke kan snakke sant og godt om disse temaene, i møte med det moderne menneske.

En bedre historie

Alexis Lundh er leder for HeltFri.net et arbeid i Tro & Medier. Han er 47 år gift med Elisabeth og har fire barn i alderen 15 til 23. Er utdannet innen industri men har i stor grad alltid jobbet med mennesker. Tema på undervisning: “En bedre historie”, frimodighet rundt ren seksualitet, ærlighetskultur i møte med tabubelagte temaer.

En kjærlighetsvisjon | Del 3

Bibelen utfordrer alle kristne til å dele evangeliet. Samtidig sier den at om vi ikke gjør det med kjærlighet – er det ingenting verdt. Hvordan henger dette sammen, og hva er mitt oppdrag som kristen? Eirik B. Fjellestad tar oss gjennom Paulus sine ord i Romerne kapittel 10, og viser at det å dele evangeliet er det mest kjærlige vi kan gjøre.

Kom nærmere! | Johannes 17:3

Lars Jørgensen taler med utgangspunkt i Johannes 17:3. Hos Gud er det ingen 2-meters koronagrense! Han ønsker å dele sitt hjerte med oss og at vi skal få leve i et nært og personlig fellesskap med han.

En kjærlighetsvisjon | Del 1

Eirik Austeng trekker linjenen fra Apostlenes gjerninger inn i dette semesteret. En rød tråd gjennom dette semesteret blir kjærligheten som ubetinget og selvoppofrende.

Troens Mysterium | Lukas 1

Lukas 1 omtaler tre forskjellige personer. Sakarja, Elisabeth og Maria. De forholder seg til Guds budskap på forskjellige måter, og er eksempler for oss i forhold til tro. Tro kan være vanskelig å forklare, men historien om disse gir oss et innblikk i hva det er. Pastor Jon-Arne taler til oss for siste gang som pastor i Hamar Frikirke.

Dine siste ord

Hva ville dine siste ord vært?Paulus viser oss hvordan han både med ordene sine og handlingene sine gir videre alt det Gud har gitt ham.

Jesus vil kjenne alle

Esther Amalie Krause fortsetter taleserien fra Apostlenes gjerninger. Står du i veien? Videoen Esther referer til tidlig i talen sin er fra “The Bible Project”, og er kuttet fra opptaket grunnet rettigheter. Videoen er lenket til nedenfor: https://www.youtube.com/watch?v=8ferL…

Tro og arbeid

Elisabeth Hovland fra Skaperkraft taler. 70% av kristne ungdommer forsvinner fra kirka når de bikker 20 år. Elisabeth Hovland underviser om hvordan vi kan møte denne problemstillingen

Når Gud er taus

Andreas Nordli taler. Vi kan oppleve at Gud er nær og taler til oss, men vi kan også oppleve at han er taus. Hva vil han med stillheten?

Tegn og under fulgte dem

Eirik Austeng taler. Har du en god rytme i livet ditt, med rom for Guds spontane handling? Snakk om hvordan det å dele tro kan gjøres naturlig? Hva lengter du etter at Gud skal gjøre gjennom deg? Snakk og be om det.