Taler

En vei med Den hellige ånd | Den hellige ånd, del 3

Sondre Carlsen fra Tønsberg Frikirke deler litt av sin historie med Den hellige ånd. Han vokste opp uten mye fokus på Den hellige ånd, og har gjennom en lengre prosess lært å bli trygg på den hellige ånd, åndens gaver og hvordan dette kan se ut i menighet. Pastor Eirik Austeng innleder basert i Lukas 11,11-13.

Å høre Guds stemme | Den hellige ånd, del 1

Hvordan hører vi Guds stemme? Hvordan ser det ut hos den enkelte? Hvordan kan vi vite at det er Guds stemme vi hører? Pastor Anders Myklebust taler første tale i vår 3-søndagers serie om Den hellige ånd Vi må teste det på Guds ord, Bibelen er Guds skrevne ord. Når vi skal forstå hvordan vi kan høre Gud, må vi ta høyde for de forskjellige trosspråkene. La oss gi plass til å høre Han i menigheten, i våre bønnestunder. Gud…

Håpet i Herrens dag

Hva skjer når Jesus kommer igjen og hvordan forholder vi oss til dette i dag? Trygve Austeng taler med utgangspunkt i søndagens tekst fra Det gamle testamentet: Sakarja 14,6-9.

Er Daniels bønn vår bønn?

Joakim Magnus, daglig leder i Skaperkraft, taler fra søndagens tekst fra Det gamle testamentet; Daniels bønn i Daniel 9:17-19. Joakim ser på hvordan Daniels holdning, fokus og håp kan utfordre oss i vårt felleskap, våre liv og våre bønner.
Pastor Eirik Austeng underviser

Lydighet og tillit

Pastor Eirik Austeng taler ut fra leseteksten i søndagens tekstrekker, fra 1 Kongebok 17. Historien om enken i Sarepta gir oss et forbilde på lydighet og tililt fra en fattig kvinne utenfor Israel, som kontrast til manglende lydighet og tillit hos kongene i Israel.
Siv Maren Austeng taler

Vår tids- og kulturs avguder 

Siv Maren Austeng forteller deler av sin troshistorie der hun beveget seg fra å kjenne til Jesus, til å kjenne Jesus. Gjennom sin historie løfter hun frem noen av vår moderne tids avguder. Fra søndagens lesetekst i tekstrekka kunne vi lese profeten Jesaja 43,16-21 om at Gud stadig gjør nye ting, og at det også skjer i vår tid.
Anders Myklebust taler

Du ser det ikke før du tror det

Oppstandelsen endret alt. Salige er de som tror uten å se, vi trenger å våge å tro selvom vi ikke har alle svarene. Pastor Anders Myklebust gjennomgår alle tekstene fra evangeliene etter Jesu oppstandelse. En utfordring til å velge å leve i oppstandelsen tross spørsmål og vanskelige omstendigheter.

Når Guds blir stille | Bønn, uke 5

Hva gjør vi når Gud ikke svarer på bønn? Bli vi kyniske og passive, eller fornekter vi realiteten? I denne talen viser pastor Eirik Austeng hvordan Jesu egen lidelseshistorie er et forbilde for hvordan vi kan forsone oss med de vanskelige sidene ved bønn.
Anders Myklebust taler om enhet

Be som en disippel | Bønn, uke 4

Bønn er mer enn ord, vi trenger å åpne opp perspektivet for hva bønn er. Bønn er selve pulsen i vår relasjon til Gud. Pastor Anders Myklebust snakker om hvordan formen for bønn ser forskjellig ut fra person til person. La oss ikke be for å imponere andre, bønn kommer fra et sted av ærlighet og oppriktighet. Vi ber fra der vi er akkurat nå. Matteus 6:5-7 Talen er en del av vår fokusperiode om bønn. Du finner et personlig…
Bilde av pastor Eirik Austeng som taler om bønn

Vår Far som modell for bønn | Bønn, uke 3

Vår Far viser oss tre bevegelser for bønn. Første bevegelse er mot Gud som Far, der vi også kommer på plass i oss selv som barn. Andre bevegelse er utover, der vi ber Guds rike komme utenfor oss selv. Tredje bevegelse er innover, der vi får rom til åkomme med hele oss innfor Gud: vi kan be for personlige behov, bekjenne synd og stå i kampen mot det onde i og rundt oss. Talen er en del av vår fokusperiode…
Pål Brenne taler

De forfulgtes bønn | Bønn, uke 2

Pål Brenne fra organisasjonen Åpne Dører tar oss med inn i hvordan vi preges av virkeligheten rundt oss. De forfulgte prøver å la seg prege av bibelens virkelighetsforståelse og av evangeliet om Guds rike. Det former også hvordan de ber. Talen er en del av vår fokusperiode om bønn. Du finner et personlig arbeidshefte til fokusperioden her: https://www.hamarfrikirke.no/arbeidshefte-til-fokusperiode-bonn/