Taler av Gjestetaler

Sammen i enhet | Jarle Skullerud

Frikirken Norges valgte hovedleder, Synodeformann Jarle Skullerud underviser denne søndagen og overskriften for gudstjenesten er “Sammen i enhet”. Gudstjenesten var felles for Frikirken Norge, arrangert i Hamar Frikirke i forlengelsen av Frikirkens digitale synodemøte.

Er Bibelen ufeilbarlig? | Lars Olav Gjøra

Bibelens ufeilbarlighet løftes høyt av mange kristne. Men hva betyr dette egentlig? På hvilke måte er den ufeilbarlig, og hvordan har det seg at den er skrevet av feilbarlige mennesker. Lars Olav Gjøra viser hvor konseptet av feilbarlighet kommer fra, hva vi legger i det, og hvordan en som tror på Bibelen kan forstå hvordan dette hegner sammen. Se Lars Olavs nettside bibelnerden.no for mer godt stoff om Bibelen, vanskelige spørsmål og de ulike bøkene den består av.

Bibelens troverdighet | Lars Olav Gjøra

Er Bibelen troverdig? Hvordan er den satt sammen? Er den ikke full av feil? Hvordan kan vi tro på et så gammelt dokument? Har den ikke blitt endret gjennom århundrene? Lars Olav Gjøra gir et overblikk over Bibelen som historisk dokument og nøkler til hvordan vi både kan forstå troverdigheten selv og formidle denne forståelsen videre. Se Lars Olavs nettside bibelnerden.no for mer godt stoff om Bibelen, vanskelige spørsmål og de ulike bøkene den består av.

Da Jesus kom til byen

Joakim Magnus, leder for Ungdom i Oppdrag Oslo, underviser om historien om Jesus fra Lukas 8:40-56. Talen er fra fellesgudstjeneste arrangert av ungdomsfestivalen Together.

Hvordan møte mennesker som er tiltrukket av samme kjønn | Snakk om det #5

Hvordan møter vi mennesker som identifiserer med LGBT som kirke og konservative i det moderne samfunnet? Ingebrikt Kvam, pastor i Trondheim Frikirke, underviser og utfordrer til å se det større bildet i vår tilnærming til denne problemstillingen og det moderne mennesket. Talen er femte del av taleserien vår “Snakk om det!”

En bedre historie | Snakk om det #1

Alexis Lundh er leder for HeltFri.net et arbeid i Tro & Medier. Han er 47 år gift med Elisabeth og har fire barn i alderen 15 til 23. Er utdannet innen industri men har i stor grad alltid jobbet med mennesker. Tema på undervisning: “En bedre historie”, frimodighet rundt ren seksualitet, ærlighetskultur i møte med tabubelagte temaer. Talen er første del av vår taleserie “Snakk om det!”

Tro og arbeid

Elisabeth Hovland fra Skaperkraft taler. 70% av kristne ungdommer forsvinner fra kirka når de bikker 20 år. Elisabeth Hovland underviser om hvordan vi kan møte denne problemstillingen

Når Gud er taus

Andreas Nordli taler. Vi kan oppleve at Gud er nær og taler til oss, men vi kan også oppleve at han er taus. Hva vil han med stillheten?

Fra det gamle til det nye

Maria Bøgeberg taler fra Kolosserne 3, 1-17 Hvordan har man et sinn som er rettet mot “det som er oppe”? Hva er forskjellen på det gamle mennesket og det nye i følge teksten? Er det ting i ditt trosliv som bør kles av eller på? Hvorfor står det i vers 14 at kjærligheten er det viktigste?

Barnlig i tillit, modenhet i tilnærming

Mikal Nordli taler på Pinsedag. Del ærlig. Hva er ditt forhold og syn på den overnaturlige siden av Den hellige ånd? Efeserne snakker om at nådegavene ble gitt så Jesu kropp/kirken kan bygges opp. Er det noen nådegaver som må brukes mer for at flere sider av jesu kropp skal bygges opp? Hva er fallgruvene ved et usunt fokus på den hellige ånd,og hvordan kan vi unngå dem?

Jesus og Jødene

Vegard Soltveit taler. Det nye testamente innleder med Jesu jødiske ættetavle. Hvordan kan Jesus bli anerkjent som jødenes Messias og verdens frelser?

Vi følger Jesus

Geir Sandberg taler. Hva betyr det for deg å følge Jesus i hverdagen? Hva tenker du om utsagnet: «Verden trenger mennesker som vet de er elsket, og som ikke lever for å bli elsket»? Hva tenker du om utsagnet: « Vi er kalt til å leve som om Gud finnes i en verden som ikke regner med at Han finnes»?