Taler om Kultur

Hvordan møte mennesker som er tiltrukket av samme kjønn | Snakk om det #5

Hvordan møter vi mennesker som identifiserer med LGBT som kirke og konservative i det moderne samfunnet? Ingebrikt Kvam, pastor i Trondheim Frikirke, underviser og utfordrer til å se det større bildet i vår tilnærming til denne problemstillingen og det moderne mennesket. Talen er femte del av taleserien vår «Snakk om det!»

Samtale: Når det stormer | Snakk om det #bonus

Eirik Austeng, Trond og Anne-Helen Sæthren snakker om når det stormer i livet. Hvordan kan vi som kirke snakke sant og ærlig om både Guds løfter, om bibelen, om livet og om mental helse. Dette er viktig for vår kultur som kirke og vår integritet som kirke. Samtalen er spilt inn i forbindelsen med taleserien vår: Snakk om det!

Veien videre for Støperiet

Eirik Austeng taler: Hva tenker du om å være sendt til verden, ikke til kirken? Hva tenker du Støperiet bør være? Hva kunne du tenke deg å bidra med?

Støperiet: Den store og den lille samlingen

Eirik Austeng taler. Spørsmål: – Hvordan vil du beskrive individualismens rolle i kirken?– Hva er din grunnholdning til gudstjeneste og husgruppe? (svar ærlig?)– Hvorfor er gudstjeneste og husgruppe viktig i dine øyne? Hva gjør Gud når menigheten samles?

Støperiet: Frimodighet

Eirik Austeng taler. Bibeltekst: Hebreerbrevet 4,14-5,10. Dersom vi forstår evangeliet og ser hvem Jesus er, vil det gjøre noe med hjertet vårt og vår holdning til verden og folk rundt oss. Jesus var det ypperste øversteprest og sonoffer, som døde for verdens synd og skyld. Livet starter når vi i troen og dåpen tar imot det Jesus gjorde for oss. Spm 1: Tenk på en ting som har blitt skapt (av deg eller andre) som har inspirert deg, fortalt deg…

Jordens salt og verdens lys

Jesus sier til sine disipler at de er jordens salt og verdens lys, Matt. 5. 13-16. Hva mener han med det? Spørsmål til samtale: Les Kol. 4. 6 og del erfaringer med det å være vennlige og samtidig tydelige På hvilken måte kan vi som kristne være positivt annerledes? Hva tenker dere om menighetens nye visjon «Vi følger Jesus, deler evangeliet, samler generasjonene og bygger nye fellesskap»?

Hvorfor er gjestfrihet relevant for kirken?

Gjestfrihet er en bibelsk verdi. Gjestfrihet må være utadrettet mot naboer og fremmede, men også innadvendt mot menigheten. Spørsmål: – Når var siste gang du/din familie inviterte noen hjem, som ikke er i din vanlige omgangskrets? – Hvilke prioriteringer må du/dere gjøre for å ha tid til gjestfrihet? Ønsker dere å gjøre disse prioriteringene? – Hvem er den ene du/dere vil invitere hjem, for å lytte til deres historie?

Støperiet: Hvorfor drikke av det levende vann?

OBS: Denne talen inneholder en faktafeil, vedrørende bortgangen til to barn av Thomas Sjödin. Disse døde av sykdom, ikke ulykke og selvmord slik det hevdes i talen. Vi beklager feilen, men velger å beholde talen på nett allikevel. God lytting. Som troende har vi fått en kilde til levende vann ved Den Hellige Ånd. Denne kilden kan vi koble på og drikke av ved å be, lese bibel, ta del i fellesskapet og nattverden. Nådegavene er også en kobling til…