Taler om Tro

Gud er en helhetlig Gud

I Bibelen møter vi på «selvmotsigelser» som vi kaller for Bibelens paradokser. Vi trenger å ha 2 tanker i hodet samtidig. Gud er en helhetlig Gud, det handler om å omfavne helheten.

En tro som sitter i blikket

Eldste Anders Eek snakker og utfordrer til en tro som sitter i blikket. Utgangspunktet for talen er fortellingen Jesus forteller om «Når så vi deg sulten?» Tekster er: Markus 12, 29-31 Matteus 25, 31-46 Jeremia 7, 5-7 Den bortkomne sønn – Lukas 15, 11-32 Vedlagt er bildet som Anders refererer til i talen. Bildet er tegnet av Venke Coxon basert på en visjon/bilde tidligere pastor Øyvind Fjellestad fikk for menigheten under et bønnemøte i 1986. Blogginnlegget som om rytmer som…

Dine siste ord

Hva ville dine siste ord vært?Paulus viser oss hvordan han både med ordene sine og handlingene sine gir videre alt det Gud har gitt ham.

Tegn og under fulgte dem

Eirik Austeng taler. Har du en god rytme i livet ditt, med rom for Guds spontane handling? Snakk om hvordan det å dele tro kan gjøres naturlig? Hva lengter du etter at Gud skal gjøre gjennom deg? Snakk og be om det.
Identitet

Apg 8. Å skille falskt fra ekte

Jon-Arne Frøyland taler. Ut fra forfølgelse blir disiplene spredt omkring. Filip reiser til Samaria. Her møter han både åpenhet og forvirring. Hvordan kan vi avsløre falsk og ekte tro?

En hvile som leder meg fremover

I Salme 23 beskriver David en trygghet og hvile hos Gud under vanskelige omstendigheter. Hvilken hvile er det snakk om? Hva stjeler din fred, din hvile og glede? Kan du si som David: « Jeg mangler ingenting», når du for eksempel mangler penger, eller andre materielle goder, venner eller kjenner på uvisse tider? Er det noe du kan være oppmerksom på/ hva tar for stor plass i livet ditt nå?

Det kristne håpet

1. Les jesaja 60, 18-22 og deler av Åpenbaringen 21. Hvilke hovedtrekk ser du om det nye Jerusalem Gud skal skape? 2. Hvordan kan kirken ta på alvor mennesker som lider tap og trenger trøst, og hvordan bærer vi hverandre i fellesskapene? 3. Er det noen du kjenner som trenger å bli båret? Trenger du trøst og hjelp selv? Be for disse i gruppa.

Kom ned, Ivar.

Ivar Johnsen taler. Spørsmål: 1. Hvor søker og finner du Gud? Oppe, inne, ute, i kirken, i naturen.. 2. Hva slags bilde har du av Gud? Hva slags egenskaper knytter du sterkest til Gud, i dag? 3. Hva betyr det for deg å la Gud være den som bærer, og holder ting oppe?

Det er Gud som handler ovenfor mennesket

Eirik Austeng taler. Les Johannes Kap. 3. Hva slags følelse sitter du igjen med etter å ha lest? Er teksten positivt ladet, eller er den tung og negativ? Er historien om Nikodemus en historie om håp? Evt på hvilken måte? Tror du Gud handler i dåpen? Isåfall, hva gjør han? Grunnet teknisk svikt ble ikke slutten av talen tatt opp. Vi beklager dette.

Tvileren som Jesus elsket

Thomas var ikke tilstede da Jesus møtte de andre disiplene etter sin oppstandelse, og uttrykte sterk tvil til om dette kunne være sant. Så møter Jesus Thomas… Spørsmål: 1) Har du en inviterende eller avvisende holdning til tvil og folk som tviler? 2) Tomas ble sett, bekreftet og utfordret av Jesus, og livet hans ble forandret. Opplever du deg sett, bekreftet og utfordret av Jesus? 3) Hvordan forholder du deg til din egen tvil? Hva gjør du med den?