Taler om Jesus

Fra det gamle til det nye

Maria Bøgeberg taler fra Kolosserne 3, 1-17 Hvordan har man et sinn som er rettet mot “det som er oppe”? Hva er forskjellen på det gamle mennesket og det nye i følge teksten? Er det ting i ditt trosliv som bør kles av eller på? Hvorfor står det i vers 14 at kjærligheten er det viktigste?

Hold fast på Jesus

Eirik Austeng fortsetter taleserien fra Kolosserbrevet. Spørsmål:Vers 19: Hva vil det si at kristus er hode?Hvorfor mener Paulus at man ikke skal rette seg etter menneskelige bud?Hva kan seierskransen, som snakkes om I vers 18 bety?Er det noe du gir autoritet i livet ditt i dag?

Før, etter og deretter

Andreas Karstad fortsetter taleserien om Kolosserbrevet. Spørsmål: Oppsummer innholdet i vers 15-20 med en setning.Hva kan vers 16 bety, når vi vet at kolosserne var opptatt av mystikk, den åndelige siden av verden og hadde bakgrunn fra gresk religion og filsofi?Hva menes med at Jesus skapte fred ved sitt blod?Hva oppfordres kolosserne til i vers 23, som en respons til evangeliet?

Jesus og Jødene

Vegard Soltveit taler. Det nye testamente innleder med Jesu jødiske ættetavle. Hvordan kan Jesus bli anerkjent som jødenes Messias og verdens frelser?

Barn, ikke tjener

Maria Bøgeberg taler. Spørsmål: Hva skiller en relasjon som far og barn, fra en som tjener og herre? Snakk om grunner for å tjene Gud, både personlig og generell tjeneste i Guds rike.

Jesu identitet, vår identitet

Jon-Arne Frøyland taler. Jesus ble døpt og Gud bekreftet identiteten hans før han startet sin tjeneste. Hva kan dette si oss om vår identitet? Til samtale: Hva tenker du har betydning for din identitet? Hva vil det si at vår identitet er i Jesus?

Gud ble menneske

Visste du at Jesus var både 100% Gud og 100 % menneske? Tror vi på denne jomfrufødselen egentlig? Janne tar oss med inn i jule evangeliet og vi ser på hvorfor Jesus måtte bli født av en jomfru. Aktualitet: Er det blitt til liv for oss, betyr det noe for deg dette julebudskapet?

Tilbake til julens sentrum

Eirik Fjellestad taler Jesus tilfredsstilte aldri forventningene som verden hadde til han. Men han viste en ny og annerledes vei til Gud. Eirik viser Bibelens profetier til Messias som skulle komme, hvordan Jesus oppfylte disse profetiene på en helt unik måte, og hva dette har å si for oss i dag.

Gi Jesus videre

Eirik Austeng taler. Har du tenkt på veien til relasjon med Gud som en instruksjonsbok du må følge, eller som en relasjon? Hva har det i såfall betydd, både for troen til din og forholdet til Gud og kirke? Hva slags forhold har du til å Gi Jesus Videre? Hvordan passer BLESS-modellen til å gi Jesus videre? ( Begin with prayer – Listen- Eat- Serve- Share) Bruk gjerne tid i bønn til å spørre Gud om det er noen konkrete…

Guds dom

Lars Jørgensen taler. I Johannes kap 9 møter Jesus noen fariseere etter å ha helbredet en blind mann. Hvilket bilde gir han av Gud som dommer?

Det kristne håpet

1. Les jesaja 60, 18-22 og deler av Åpenbaringen 21. Hvilke hovedtrekk ser du om det nye Jerusalem Gud skal skape? 2. Hvordan kan kirken ta på alvor mennesker som lider tap og trenger trøst, og hvordan bærer vi hverandre i fellesskapene? 3. Er det noen du kjenner som trenger å bli båret? Trenger du trøst og hjelp selv? Be for disse i gruppa.