Taler om Jesus

Barn, ikke tjener

Maria Bøgeberg taler. Spørsmål: Hva skiller en relasjon som far og barn, fra en som tjener og herre? Snakk om grunner for å tjene Gud, både personlig og generell tjeneste i Guds rike.

Jesu identitet, vår identitet

Jon-Arne Frøyland taler. Jesus ble døpt og Gud bekreftet identiteten hans før han startet sin tjeneste. Hva kan dette si oss om vår identitet? Til samtale: Hva tenker du har betydning for din identitet? Hva vil det si at vår identitet er i Jesus?

Gud ble menneske

Visste du at Jesus var både 100% Gud og 100 % menneske? Tror vi på denne jomfrufødselen egentlig? Janne tar oss med inn i jule evangeliet og vi ser på hvorfor Jesus måtte bli født av en jomfru. Aktualitet: Er det blitt til liv for oss, betyr det noe for deg dette julebudskapet?

Tilbake til julens sentrum

Eirik Fjellestad taler Jesus tilfredsstilte aldri forventningene som verden hadde til han. Men han viste en ny og annerledes vei til Gud. Eirik viser Bibelens profetier til Messias som skulle komme, hvordan Jesus oppfylte disse profetiene på en helt unik måte, og hva dette har å si for oss i dag.

Gi Jesus videre

Eirik Austeng taler. Har du tenkt på veien til relasjon med Gud som en instruksjonsbok du må følge, eller som en relasjon? Hva har det i såfall betydd, både for troen til din og forholdet til Gud og kirke? Hva slags forhold har du til å Gi Jesus Videre? Hvordan passer BLESS-modellen til å gi Jesus videre? ( Begin with prayer – Listen- Eat- Serve- Share) Bruk gjerne tid i bønn til å spørre Gud om det er noen konkrete…

Guds dom

Lars Jørgensen taler. I Johannes kap 9 møter Jesus noen fariseere etter å ha helbredet en blind mann. Hvilket bilde gir han av Gud som dommer?

Det kristne håpet

1. Les jesaja 60, 18-22 og deler av Åpenbaringen 21. Hvilke hovedtrekk ser du om det nye Jerusalem Gud skal skape? 2. Hvordan kan kirken ta på alvor mennesker som lider tap og trenger trøst, og hvordan bærer vi hverandre i fellesskapene? 3. Er det noen du kjenner som trenger å bli båret? Trenger du trøst og hjelp selv? Be for disse i gruppa.

Født på ny, til nytt liv

Karen Graaten taler. Bibeltekst: Johannes 3,1-7. Spørsmål: Hva vil du si er forskjellen på livet før og etter man tror på Jesus? Er det noen særtrekk ved det nye livet, som inspirerer deg spesielt? Hvordan kan du i dag leve nær Jesus i det nye livet?

En annerledes vei, en frihetens vei!

Janne Frøyland taler. Hva vil det si å følge Jesus i vår tid og hva forteller Bibelen oss om denne veien? Spørsmål: 1. Hvem lar du deg lede av / hvem får lede deg?2. Tør du stå for det du tror på?3. Hva er frihet for deg?