Julestemning

Nå står julen for døren og det er mye god stemning rundt oss. Det kan være greit å ha med seg det perspektivet at det egentlig ikke var så god stemning den gang Jesus ble født.

Han ble født utenfor ekteskap, i et matfat i en stall og hadde fattige foreldre. Han ble truet på livet som nyfødt og måtte rømme landet som flyktning. Så kom han tilbake og vokste opp under enkle kår i hjembyen Nasaret, før han begynte sin aktive tjeneste med å forkynne Guds rike og demonstrere Guds godhet. Til slutt fullførte han sin tjeneste, lidende på et kors, forlatt av Gud sin far. Ikke mye glitter og stas, men dette måtte til for at han kunne bli verdens frelser. Han ble prøvet i alt så han kan identifisere seg med alle som har det vondt, og så tok han på seg skylden og straffen for alt vi mennesker roter til. Da Jesus bøyde seg ned for oss valgte Gud å opphøyde han, slik at hvert kne skal bøye seg i Jesu navn og bekjenne han som Herre (Fil. 2. 9-10), før eller siden.

Så kan vi som kjenner på den gode julestemningen feire i dyp takknemlighet til Han som gjorde det mulig, samtidig som vi ser dem som har det vondt og vanskelig rundt oss og bringe budskapet om Guds frelse videre til nye mennesker. La oss huske på at det er ved å bøye seg for andre og være hverandres tjenere at Gud får ære og opphøyer oss.