Oppdatering om barn & familie | Høst 2021

Oppdatering om barn & familie | Høst 2021

Kjære dere!

Snart er semesteret i gang for barna også. Her kommer informasjon om høsten for barna! Det er lenge siden vi har hatt noe å tilby barna, derfor ønsker jeg nå å informere dere om hva høsten vil inneholde av tilbud.

GUDSTJENESTE FOR HELE FAMILIEN 

Den 5. september blir det gudstjeneste for hele familien. Vi får besøk to misjonærfamilier som er utsendinger fra vår menighet. Hjemmemenigheten betyr mye for dem, selv om de til vanlig bor langt unna. Relasjoner til barnefamilier er viktig for dem, og vi ønsker å styrke samarbeidet mellom dem og oss. Denne søndagen får vi en mulighet til å bli bedre kjent med dem, og nærme oss misjonsmarken deres! Dere er hjertelig velkomne. Utover høsten vil det bli flere gudstjenester for hele familien.

AWANA

Vi starter opp med nytt søndagsskoleopplegg, Awana heter det. Awana ble grunnlagt i USA i 1950. I 2016 begynte de i Norge, med et oversatt og fornorsket innhold. Målet til Awana er at barna skal ha en egen tro som er mobil og slitesterk når de flytter hjemmefra. Opplegget tilbyr også ressurser for hjemmet. Foreldre har størst betydning for barns tro, og Awana ønsker å løfte foreldrene opp som de nøkkelpersonene de er for sine barn. 

Visjonene er at barn og unge skal kjenne, elske og tjene Jesus hele livet. Den visjonene bærer vi også!

Vi kommer til å tilby Awana annenhver uke. Det vi si at det kun vil være organisert tilbud fra menigheten to ganger i måneden (i tillegg til familiegudstjenester innimellom). Oppstart blir søndag 12. september! I partallsuker vil dette være tilbudet vi har for barna på søndager:

  • Spirene (0-3 år): enkel samling med sang og bibelfortelling. Felles medbrakt lunsj, og frilek. Ledere: Siv-Maren og Trygve Austeng, og Julie og Jonathan Jørgensen Willard. På denne gruppen må foreldre være med barna sine. Vi ønsker at dere er aktivt med, og engasjerer dere i det som skjer. 
  • Cubbies (4-5 år): Awana sitt opplegg – Eplefrø. Ledere: Ingvild Paddon, Helene Timmer, Anne Randi Ritter, Sigrid Eek, Emma Bøhler-Iversen, Nora Myklebust, Jenny Skjold.  
  • Sparks (1.–4. kl.): Awana sitt opplegg – Hvem trenger jeg å kjenne fra Bibelen 1. Ledere: Ingrid Wennersgård, Helene Timmer, Douglas Nissan, Jacob Eek.
  • T&T (5.–7. kl.) Følger Awana sitt opplegg – Nåde i aksjon. Ledes av Lilla. 

I løpet av uke 35 og 36 kommer vi til å holde intro/oppstartstreff for hver Awana gruppe. På disse samlingen vil barna i de gjeldene gruppene, sammen med en eller begge foreldre/foresatte være invitert. Jeg håper dere får til å komme på disse samlingene. Vi tror det blir veldig bra! 

  • Cubbies (4-5 år): Torsdag 2. september kl. 17-18.30. 
  • Sparks (1. – 4. kl.): Tirsdag 7. september kl. 17.-18.30.
  • T&T (5. -7. kl.): Tirsdag 31. august kl. 18-19.30. 

B-TWEEN

B-tween arbeidet har tidligere ligget under Ungdomsarbeidet. Fra i høst av har ansvaret blitt flyttet over på Barne- og familiearbeider. Jeg står nå som ansvarlig, men med et godt lederteam som vil være hands-on. Bente og Stein- Ove fortsetter etter mange år som frivillige i søndagsskolen, nå i B-tween, sammen med Lilla. 

B-tween kommer til å bruke «Aldri Alene» trosopplæring for tweens. Målet med Aldri Alene er å skape trygge rom der tweens kan kjenne med hele seg at de har en identitet som Guds barn. 

B-tween kommer til å være annenhver fredag oddetallsuker. Det har tidligere vært kommunisert at oppstart blir fredag 27. august, det er endret til 3. september. B-tween vil altså ikke kræsje med Soul Children! 

BØNN OG LOVSANG

Hver tirsdag kveld i høst er det bønn og lovsang i kirkesalen kl. 20-21.30. Merk nytt tidspunkt. Endringen er gjort for å gjøre det lettere for oss foreldre med barn og komme. Alle er velkomne! Siste tirsdag i måneden leder jeg samlingen, og det blir da fokus på bønn for barn og familier i menigheten. Det vil også bli mulighet for å dele bønneemner, og be for hverandre. Det har vært veldig oppmuntrende og få lede disse samlingene gjennom våren. Det er et privilegium og komme sammen og løfte barna våre, og hverandre, opp for Gud. Dere er hjertelig velkomne! 

HILSEN FRA MEG

I Johannes evangeliet snakker Jesus om seg selv som livets brød, og det levende vann. Det siste året har disse tekstene blitt levende for meg på nytt, og jeg har tatt noen enkle steg i hverdagen for å nærme meg han. For en rikdom det er at universets skaper har gjort seg tilgjengelig for oss. Jeg håper og ber om at Jesus skal få være kilden i våre hjem! Jeg håper og tror at tilbudene barna deres får denne høsten kan være med å hjelpe dem nærmere Han! 

Jeg ønsker dere en velsignet uke! Ses i september, jeg gleder meg!