CRUX Konfirmasjon

Hjertelig velkommen til Hamar & Stange Frikirkes konfirmasjon – CRUX. Vi skal gjennom et år utforske, spørre, vri tankene og lete etter Gud. Vi tror Gud ønsker å bli kjent med deg som mennesket, fordi du er skapt, elsket og ønsket av Ham. Konfirmasjonsåret har som mål å hjelpe deg å utforske troen, livet i relasjon med Gud – hva dette har å si for deg. Å være konfirmant i CRUX er å være på en reise der vi sammen søker Gud.

På en reise, der vi sammen søker Gud

OPPLEGGET
Vi kjører i gang konfirmasjonsåret med presentasjon av konfirmantene og en bli-kjent-blå-tur en søndag i september eller oktober. Datoen er enda ikke bestemt Presentasjonen blir på gudstjenesten i Hamar Frikirke, og turen starter rett etter gudstjenesten (vi følger skoleåret og tar fri i felles ferier). Det er til sammen 13 konfsamlinger med undervisning og praksis. Obs, vi skal på leir en helg i februar/mars, men datoen er ikke satt. Mer info kommer, men denne leiren blir garantert et høydepunkt i året. Selve konfirmasjonsdagen blir pinseaften, lørdag 8 juni

Tirsdagssamlingene, som foregår i kirkestua til Hamar frikirke, vil i stor grad se slik ut:
Kl 1530: Middag
Kl 1600: Lek, undervisning, praksis, diskusjon, kahoot
Kl 1745: Avslutning, bønn, andakt
Kl 1800: Slutt

Målet med konfirmasjonsåret er at dere skal bli kjent med Gud, slik han viste seg i Jesus og fortsetter å vise seg i Den Hellige Ånd. Dette skal vi gjøre gjennom å utforske, spørre, få informasjon og undervisning, lese bibel, be og søke. Dere kommer til å bli utfordret på å tenke gjennom hva tro, disippelskap og etterfølgelse er. Dere vil ikke få servert en suppe av lettvinte svar som dere må akseptere for å kunne kalle dere kristne. Nei, vi ønsker at dere skal få hjelp til å ta gjennomtenkte og kloke valg i spørsmålene om tro, tvil og disippelskap. Derfor har vi valgt å kalle konfirmasjonsopplegget vårt for CRUX. Crux betyr flere ting, blant annet: Kors, spørsmål, undring og hodebry. Dette blir spennende.

Noen TEMAER
• Hvem er Jesus?
• Hvorfor og hvordan skal jeg lese i Bibelen?
• Gud som Skaper & Far
• Bønn
• Hva med det onde?
• Hva gjør Den hellige ånd?
• Dåp og Nattverd
• Kjærlighet, selvbilde og sex
• Drømmer, mål og kall
• Nestekjærlighet, tjene/hjelpe medmennesker

Pris
Pris for året totalt er satt til 2500,- per person. Vi sender ut regning ved starten av hvert semester på kr 1250,-. Denne prisen dekker:
– Middag hver tirsdag
– Leir og tur
– Materiell
– Bibel

Generell info
Det er obligatorisk oppmøte på tirsdagssamlingene, så fravær må begrunnes.
Dere må være med på minst 10 gudstjenester i løpet av året. 3 av disse må være FREAK, ungdomsmøtene på fredag kl 20 og 5 må være gudstjenesten kl 11 på søndag. Vi anbefaler at du går på FREAK generelt, siden dette er lagt opp for ungdom.

For oss er det viktig at konfirmasjon er å bekrefte at man vil tilhøre Jesus og følge ham. Man kan følge konfirmasjonsundervisningen uten å konfirmere seg, og du må heller ikke være døpt eller medlem av kirka for å bli konfirmert. Vi vil gjerne ha med folk både med og uten bakgrunn i kirka. Har du en kompis/venninne; spør om han/hun vil være med!

Vi holder en informasjonssamling, med utfyllende informasjon onsdag 29 august, kl 1800 i kirkestua. Dette er for både konfirmanten og foresatte

Meld deg på til CRUX konfirmasjon ved å fylle ut dette skjemaet innen 15. juni: https://goo.gl/forms/JiLJswNZoGrmfnSo2

Har du spørsmål, ikke vær redd for å spørre Eirik Austeng på mail eausteng@hamarfrikirke.no Vi er også på facebook.

Dette blir bra. Vi gleder oss til et år bra år sammen!
Eirik Austeng Jon-Arne Frøyland
Menighetsarbeider Pastor