Taler fra april 2019

Tvileren som Jesus elsket

Thomas var ikke tilstede da Jesus møtte de andre disiplene etter sin oppstandelse, og uttrykte sterk tvil til om dette kunne være sant. Så møter Jesus Thomas… Spørsmål: 1) Har du en inviterende eller avvisende holdning til tvil og folk som tviler? 2) Tomas ble sett, bekreftet og utfordret av Jesus, og livet hans ble forandret. Opplever du deg sett, bekreftet og utfordret av Jesus? 3) Hvordan forholder du deg til din egen tvil? Hva gjør du med den?

Guds mysterium

Jesu død og oppstandelse kom som et sjokk på disiplene, men Gud hadde en hemmelig plan. Til samtale: Hva tenker du om Paulus sterke uttalelse i 1. Kor. 15. 14-19? Les Salme 110 og Jesaja 53. 1-5 og sammenligne de to profetiene. Hvorfor tror du jødene la mer vekt på den ene framfor den andre? På hvilken måte kan annerledeskongen Jesus være et eksempel for våre liv?

Støperiet: Vokser du?

«Vi er Guds verk, skapt til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skal vandre i dem». Hva slags tåkeprat er nå det? Gud elsker oss som vi er, men bare han kjenner potensialet i alle oss. Eirik Fjellestad snakker om hvordan det ser ut med en livsstil hvor Gud får frem det beste i oss. Guds veier til dyp, indre glede. TIL HUSGRUPPER Les Efeserne 2:4-10. Hva er Guds jobb? Hva er vår jobb?…