Taler fra februar 2019

Støperiet: Elsker du Jesus?

Eirik Fjellestad taler:Hvordan bedømmer du om en person er kristen eller ikke? Å lage kategorier og sette mennesker i boks er det naturligste vi gjør. Men bruker vi Guds bokser og rammer, eller har vi laget vår egen versjon av hva det å følge Jesus betyr? Eirik viser hvordan Bibelen kaller til å elske Gud – før noe annet. Men hvordan ser det ut? Hvordan får jeg til det? STUDIE Les Filipperne 1:9-11 Hvorfor fokuserer Paulus på «kjærligheten deres», istedet…

Sannhet og nåde

Jarle Skullerud taler. 1.Johannes 1. 1-7 beskriver det budskap vi er kalt til å formidle. Ikke egne opplevelser, men livets ord. Til samtale: Les teksten og del inntrykk. Hvordan vektlegger du formidlingen av evangeliet? Hva tenker du om forholdet mellom sannhet og nåde?

Ugress i kornåkeren

Jon Arne Frøyland taler. I Jesu lignelse i Matt 13 lar han ugresset vokse sammen med kornet helt til innhøsting. Da skiller han det. Hva er visdommen i dette?

Støperiet: Hvem styrer skuta?

Sandra Iversen forteller om sin reise med tro og tvil, og hva det vil si å gi Gud kontrollen Hvordan forholder du deg til tvil i både eget liv og i livet til de rundt deg? Har du hatt en runde i løpet av livet som kristen, hvor du har tatt tvilsspørsmål og prosessen rundt det på alvor? Hvor er du i forhold til å gi Jesus kontrollen over livet, hvem styrer skuta i ditt liv?

Guds kyss

Taler: Bjørn Olav Hansen. Vi er elsket ubetinget av Gud på grunn av Jesus. Klarer vi å tro det eller står selvforakten i veien? Til samtale: Hva tenker du om Guds ubetingede kjærlighet? Hva kan være til hinder for å motta den? Hvordan passer dette budskapet inn i et prestasjons-samfunn?

Menighetens visjon del 4: Vi bygger nye fellesskap

Eirik avslutter taleserien om vår nye visjon. Jo eldre en menighet er dess færre nye mennesker når menigheten med evangeliet. Nye fellesskap når i all hovedsak nye mennesker med evangeliet. Spørsmål: Menigheten ønsker åpne fellesskap. Hva betyr det for deg, og hvordan kan du bidra til dette? Har du noen gang vurdert å plante en menighet? Hvorfor, hvorfor ikke? Disipler som gjør disipler, og ledere som gjør ledere er helt sentralt for å bygge nye fellesskap. Hvem kan du disippelgjøre,…

Freak: Rus

Linn Gudbrandsen deler fra eget liv, om hva rus er for noe og hva det gjør med et menneske.