Sermons on Nestekjærlighet

For fattig og rik

Jesus forteller fariseerne historien om den rike mannen og Lasarus, Lukas 16. 19-31. Hva er poenget hans og hva angår dette oss i dag? Til samtale: Les teksten og del hvilke tanker dere får? Hva tenker dere om Jesu beskrivelse av livet etter døden? Les. 1. Timoteus 6. 6-12 og snakk om utfordringene dette gir i vår tid?

Hvorfor er gjestfrihet relevant for kirken?

Gjestfrihet er en bibelsk verdi. Gjestfrihet må være utadrettet mot naboer og fremmede, men også innadvendt mot menigheten. Spørsmål: – Når var siste gang du/din familie inviterte noen hjem, som ikke er i din vanlige omgangskrets? – Hvilke prioriteringer må du/dere gjøre for å ha tid til gjestfrihet? Ønsker dere å gjøre disse prioriteringene? – Hvem er den ene du/dere vil invitere hjem, for å lytte til deres historie?