Sermons on Kultur

Jordens salt og verdens lys

Jesus sier til sine disipler at de er jordens salt og verdens lys, Matt. 5. 13-16. Hva mener han med det? Spørsmål til samtale: Les Kol. 4. 6 og del erfaringer med det å være vennlige og samtidig tydelige På hvilken måte kan vi som kristne være positivt annerledes? Hva tenker dere om menighetens nye visjon “Vi følger Jesus, deler evangeliet, samler generasjonene og bygger nye fellesskap”?

Hvorfor er gjestfrihet relevant for kirken?

Gjestfrihet er en bibelsk verdi. Gjestfrihet må være utadrettet mot naboer og fremmede, men også innadvendt mot menigheten. Spørsmål: – Når var siste gang du/din familie inviterte noen hjem, som ikke er i din vanlige omgangskrets? – Hvilke prioriteringer må du/dere gjøre for å ha tid til gjestfrihet? Ønsker dere å gjøre disse prioriteringene? – Hvem er den ene du/dere vil invitere hjem, for å lytte til deres historie?

Støperiet: Hvorfor drikke av det levende vann?

OBS: Denne talen inneholder en faktafeil, vedrørende bortgangen til to barn av Thomas Sjödin. Disse døde av sykdom, ikke ulykke og selvmord slik det hevdes i talen. Vi beklager feilen, men velger å beholde talen på nett allikevel. God lytting. Som troende har vi fått en kilde til levende vann ved Den Hellige Ånd. Denne kilden kan vi koble på og drikke av ved å be, lese bibel, ta del i fellesskapet og nattverden. Nådegavene er også en kobling til…