Sermons by Jon-Arne Frøyland

Ugress i kornåkeren

Jon Arne Frøyland taler. I Jesu lignelse i Matt 13 lar han ugresset vokse sammen med kornet helt til innhøsting. Da skiller han det. Hva er visdommen i dette?

Menighetens visjon del 1: Vi følger Jesus

Jesus ønsker etterfølgere, ikke tilhengere. Hva er forholdet mellom tro og etterfølgelse? Til samtale: Hva tenker dere om at vi bruker verbet “følger” i stedet for “tror”? Hvilke gode vaner vil du fortsette med i 2019, og hva ønsker du evt å slutte med? Hvem ønsker du å prioritere tid med og bety noe for i 2019?

Et omvendt liv

Døperen Johannes forkynte omvendelse og ryddet vei for Jesus. Trenger vi omvendelse i våre liv? Hva var forskjellen på Johannes og Jesu forkynnelse? Hvorfor er omvendelse aktuelt i våre liv? Er det noen områder i livet ditt som kan trenge en omvendelse?

Jordens salt og verdens lys

Jesus sier til sine disipler at de er jordens salt og verdens lys, Matt. 5. 13-16. Hva mener han med det? Spørsmål til samtale: Les Kol. 4. 6 og del erfaringer med det å være vennlige og samtidig tydelige På hvilken måte kan vi som kristne være positivt annerledes? Hva tenker dere om menighetens nye visjon “Vi følger Jesus, deler evangeliet, samler generasjonene og bygger nye fellesskap”?

For fattig og rik

Jesus forteller fariseerne historien om den rike mannen og Lasarus, Lukas 16. 19-31. Hva er poenget hans og hva angår dette oss i dag? Til samtale: Les teksten og del hvilke tanker dere får? Hva tenker dere om Jesu beskrivelse av livet etter døden? Les. 1. Timoteus 6. 6-12 og snakk om utfordringene dette gir i vår tid?

Guds dom over synden og nåde for synderen

En bibelsk refleksjon i lys av Pride, ut fra Romerne 1 og 2. Til samtale: På hvilken måte vitner skaperverket om Gud? Hvilken del av syndekataologen i Romerne 1 føler du rammer deg mest? Hvordan kan vi være tydelige uten å dømme?

Når troen møter motgang

1. Peter 4. 12-19. Peter skriver om å lide for sin tro. Han vil ikke at vi skal bli overrasket om vi møter motstand. Er vi forberedt på litt motgang? Til samtale: Del med hverandre erfaringer med å møte motgang som kristne? Hvordan kan Gud bruke lidelse til noe godt? På hvilke områder må vi som kristne regne med motstand i dag?

Hva med det profetiske?

Paulus skriver at vi skal jage etter kjærlighet, søke åndsgavene med iver, særlig det å tale profetisk. Hva mener han med det? Hvordan kan det profetiske få en sunn plass i blant oss? Til samtale: Del erfaringer dere måtte ha med det profetiske Les 1. Kor. 14. 3 og snakk sammen om hva det betyr Hva tenker dere om gaven til å bedømme ånder? Be for hverandre i forhold til å motta nådegaver

Jesu kroppsbygging

Paulus bruker bildet av oss som Jesu kropp i 1 Korinterbrev kap 12, i sammenheng med nådegavene. Jesus er hodet og vi er de ulike kroppsdelene. Hva betyr det for deg og meg? Til samtale: Les 1. Kor. 12. 12-27 og del inntrykk Hvilken kroppsdel er du? Hva trives du med å gjøre? Hva er du god til? Ta gjerne en runde og bekreft hverandre. Hva tenker dere om at det i menigheten er “protection of the weakest” som gjelder,…