Gudstjenesten

Talene på gudstjenesten

Født på ny, til nytt liv

Karen Graaten taler. Bibeltekst: Johannes 3,1-7. Spørsmål: Hva vil du si er forskjellen på livet før og etter man tror på Jesus? Er det noen særtrekk ved det nye livet, som inspirerer deg spesielt? Hvordan kan du i dag leve nær Jesus i det nye livet?

En annerledes vei, en frihetens vei!

Janne Frøyland taler. Hva vil det si å følge Jesus i vår tid og hva forteller Bibelen oss om denne veien? Spørsmål: 1. Hvem lar du deg lede av / hvem får lede deg?2. Tør du stå for det du tror på?3. Hva er frihet for deg?

Utrustet til tjeneste

Eirik Austeng taler. Les gjerne hele Efeserbrevet, men fokuser på kapittel 4. 1. Gud er aktiv ovenfor sitt skaperverk. Hva betyr det personlig for deg (ikke teologisk) at Gud ble menneske i Jesus Kristus? 2. Hva tenker du om å være utrustet til tjeneste? Hvor har du din tjeneste i Guds rike? (Kirke, jobben, fotballaget du trener, naboen du følger opp) 3. Hva kan menigheten gjøre mer/mindre av for å utruste flere til tjeneste? Hva kan du evt bidra med…

Det er Gud som handler ovenfor mennesket

Eirik Austeng taler. Les Johannes Kap. 3. Hva slags følelse sitter du igjen med etter å ha lest? Er teksten positivt ladet, eller er den tung og negativ? Er historien om Nikodemus en historie om håp? Evt på hvilken måte? Tror du Gud handler i dåpen? Isåfall, hva gjør han? Grunnet teknisk svikt ble ikke slutten av talen tatt opp. Vi beklager dette.

Den Hellige Ånd

Anders Myklebust taler på 1. pinsedag. Hvem er Den Hellige Ånd og hvilken funksjon har han i forholdet mellom oss og Gud? Til samtale: Hvilke tanker har du om Den Hellige Ånds funksjon? Del gode erfaringer dere har hatt med Den Hellige Ånd gjennom livet Snakk sammen om eventuelle usunne opplevelser dere har hatt i åndelige sammenhenger

Tilgivelse, ingen unnskyldning

Jon-Arne Frøyland taler. I bønnen Jesus lærte oss ber vi om at Gud skal tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir vår skyldnere. Hva er sammenhengen mellom Guds nåde og vår tilgivelse?

Hva er bønn?

Olaf Engsbråten taler. Mange kan ha et forhold til bønn som tungt og kjedelig, men det kan være spennende. Bønn handler både om vår kommunikasjon med Gud og Guds kommunikasjon med oss.

Nåde

Anders Myklebust taler om å være ærlig om livet ovenfor Gud og hverandre. Når Gud lapper oss sammen, gjør han oss vakrere enn orginalen