Studieplan og andre ressurser

På denne siden finner du en oversikt over ressursene vi gjør tilgjengelig i denne Korona-tiden. Bibelstudieopplegg til individuelt og gruppebruk basert på taleserien denne våren, instruks til videosamtaler, veiledning til nattverd, muligheter for samtale og melding av behov, samt ressurser for barn, ungdom og unge voksne.

Bibelleseplan og spørsmål til Kolosserbrevet

Se bildet nedenfor til hjelp for hvordan du kan bruke teskten og studiespørsmålene i husgruppe.

• Søndag 19 apr – kolosserne 1,3-14.
    • Hva lærte kolosserne av Epafras?
    • Hva er det kolosserne må lære/få innsikt i for å leve et liv til glede for Gud?
    • Hvorfor får de beskjed om takke Gud med glede?
  • Søndag 26 apr – kolosserne 1,15-23
    • Oppsummer innholdet i vers 15-20 med en setning.
    • Hva kan vers 16 bety, når vi vet at kolosserne var opptatt av mystikk, den åndelige siden av verden og hadde bakgrunn fra gresk religion og filsofi?
    • Hva menes med at Jesus skapte fred ved sitt blod?
    • Hva oppfordres kolosserne til i vers 23, som en respons til evangeliet?
  • Søndag 3 mai – kolosserne 1,24-2,5
    • Les også 2. kor 11,24-29 Sett deg inn i Paulus sin situasjon og hans lidelse.
    • Paulus gleder seg over sine lidelser. Hvordan klarer han det?
    • Hva slags mysterium forkynner Paulus?
    • Har du erfart noen form for motstand for din tro? Hvordan opplevdes det?
    • Hvordan skal vi som kirke håndtere fremtidens “lidelse”?
  • Søndag 10 mai – kolosserne 2,6-15
    • Hva er forskjellen på å leve i kristus og ikke i seg selv eller i verden?
    • Hva slags tanker blir man møtt med fra omverden som utfordrer tro?
    • Hva vil det si at kjøttet ikke lenger har makt?
    • Hvis hele Guds fylde bor i Kristus, og man har fått den fylden gjennom å leve i han, hvordan forandrer det måten man lever på?
  • Søndag 24 mai – kolosserne 2,16-23
    • Vers 19: Hva vil det si at kristus er hode?
    • Hvorfor mener Paulus at man ikke skal rette seg etter menneskelige bud?
    • Hva er “menneskelige bud” man kan møte i dagens samfunn?
    • Hva kan seiers kransen, som snakkes om I vers 18 bety?
  • Søndag 07 juni – kolosserne 3,1-17
  • Søndag 14 juni kolosserne 3,18-4,1
  • Søndag 21 juni – kolosserne 4,2-6
  • Søndag 28 juni – kolosserne 4-7-18

Veiledning til bruk av zoom og videosamtale

Til kirkekaffe og andre treffpunkt bruker vi et videoprogram som heter Zoom. Fordelen med dette programmet er at man kan delta uten å laste det ned programmet. Når man trykker på Zoom-lenke åpnes zoom i nettleseren og man kan delta som normalt.

Dersom ønsker å invitere til videosamtaler i din husgruppe, eller med noen venner kan du laste ned og bruke Zoom. Last ned og les veiledningen nedenfor

Veiledning til nattverd

Siden kroppen ikke kan samles fysisk, ønsker vi å legge til rette for nattverdsfeiring i hjemmene. Det er naturlig som Jesu etterfølgere å følge de første kristnes eksempel om bønn, bibel, fellesskap og nattverden (Apg. 2). Når fellesskapet nå ikke kan komme sammen, anbefaler vi å prioritere bønn, bibel og nattverd i hjemmene. En veiledning til nattverdsfeiring finner du nedenfor.

Behov for samtale og veiledning

I en tid som dette kan det plutselig oppstå behov utover det normale. Vi ønsker å bistå der vi kan. Veiledningstjenesten er tilgjengelig for de blant oss som kjenner at det er ekstra tungt, enten psykisk eller åndelig. Ta kontakt med Janne Frøyland på veiledning@hamarfrikirke.no eller 90 81 35 25.

Har du behov for praktisk hjelp? Diakonrådet er tilgjengelig. Ta kontakt med diakonrådsleder Harold Johansen på harold@hamarfrikirke.no eller på 99224027

Pastor Eirik er tilgjengelig for samtale eller om du har andre spørsmål og henvendelser. Ta kontakt på eausteng@hamarfrikirke.no eller på telefon 40467741.

For Barnefamilier

Å formidle tro på hjemmebane kan være en utfordring. Det er vårt ansvar som menighet å hjelpe dere i denne oppgaven! I denne tiden vi er i nå har vi ekstra mye tid sammen, og vi ønsker å oppmuntre dere til å bruke den godt!

Hver søndag morgen sender vi søndagsskole i live-kanalen vår i forkant av gudstjenesten. V i har også laget et ukesopplegg kalt “Familiepakka” som dere kan følge i hjemmene. Dette vil bli lagt ut på facebookgruppen til barne- og familiearbeidet (Søndagsskolen Hamar Frikrike), så følg med der! Om du har barn i søndagsskolealder, men ikke er med i gruppen kan du søke den opp på facebook og spørre om å bli medlem, eller sende barne- og familiearbeider Helene Timmer en mail på helene@hamarfrikirke.no.

For ungdom

I FREAK så ønsker vi å holde kontakten med gjengen vår og sette spesielt fokus på bibellesning i denne spesielle tiden. Vi har opprettet en egen gruppe som heter «FREAK i karantene»  på Facebook. Her blir det fokus på bibelen og det sosiale. Vi har opprettet en leseplan, der alle som vil kan være med å lese gjennom Markus evangeliet. Annenhver dag vil vi legge ut en liten videosnutt fra teamet og ungdomsleder der vi deler noen tanker rundt det vi har lest. Det vil også være andre ting som skjer på denne gruppa. Vi bruker fortsatt vår vanlige FREAK side på Facebook og Instagram i tillegg.

For unge voksne

Støperiet og FRIBU har utviklet en taleserie for unge voksne, med tilhørende bibelstudie. Dette er veldig spennende. Talene publiseres på søndager kl 20 her, og sendes på live-kanalen vår til samme tid. Bibelstudiet for smågrupper legges ut via Støperiets instagram uka før talen.