Hamar Frikirke

Misjon

Menighetens misjonærer

Hamar Frikirke har utsendinger i forskjellige land.

Heidi Evensen: Arbeid med avhengighetsproblematikk, på Palawan i Filippinene
Venke Coxon: Menighetsarbeider, sjelesørger og forbeder i Amsterdam, Holland
To misjonærpar i Midtøsten.

Vi har to misjonsprosjekter vi støtter spesielt opp om: 

  • Step by step learning senter i Tanzania, der vi inntil nylig Berit og Sverre A. Svensen var våre utsendte. De har nå kommet hjem, men vil forsette å følge arbeidet herfra. Se mer info under.
  • Skoleprogrammet i Ozamiz, Filippinene, der Unn og Geir Gulbrandsen driver et fadderbarnprosjekt som hjelper fattige barn til skolegang, i samarbeid med AsiaLink.

Vi støtter også opp om Frikirkens misjonsarbeid og deres utsendinger.

Lurer du på noe angående vårt misjonsengasjement? Ta kontakt!


Sverre og Berit Svensen, Tanzania 

Kall: ”For det du har gjort mot en mine minste, har du gjort mot meg”

Tjenestested: Step by Step Learning Centre(SSLC) Arusha Tanzania


SSLC er en skole for psykisk utviklingshemmede. Den ble startet av Margaret Kenyi fra Uganda og er en uavhengig lokal tjeneste. Berit og Sverre er henholdsvis lærer og vernepleier og jobber begge som lærere på denne skolen. De er sendt ut fra Hamar Frikirke og som feltarbeidere for Ungdom i oppdrag. For dette oppdraget har de en to års overgivelse (til sommeren 2012)
Blogg: besverreas.wordpress.com

Dersom dere vil være med og støtte deres arbeid så kan det gjøres med overføring til deres kontonummer; 971043 23514.


HEIDI EVENSEN, Filippinene

Undervisning, veiledning og sjelesorgtjeneste, kombinert med Familiearbeid, på Palawan, Filippinene

“Herrens Ånd er over meg, fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de elendige. Han har sendt meg til å forbinde dem som har et sønderbrutt hjerte, til å utrope frihet for de fangne og frigjørelsefor de bundne.” Jesaja 61: 1

Fokus: Å bringe håp og frihet til de som vandrer I åndelig mørke og sitter fast I motløshet,avhengighetsproblemer, og å bringe legedom til de “sønderbrutte”

Jeg er fra Levanger i Nord Trøndelag og vokste opp i en familie med 5 søsken.(Men jeg ble født i Tanzania, Afrika, der mine foreldre var misjonærer for NMS i noen år, for så å dra til Madagaskar der vi bodde i 4 år fram til jeg var 8.)

Jeg har alltid hatt et hjerte og interesse for misjon og det å jobbe med barn og familier. Gud gav grobunn for misjonstankene, og et kall. Tankene ble etterhvert retta mer mot Filippinene og i 2001 dro jeg ut til Filippinene for å ta en Familieskole ( ”Family Ministries School”) med UIO der som et grunnlag for videre arbeid med familier, barn og enslige.

Jeg har bodd 12 år i Baguio City nord på Filippinene, en by oppe i fjellene på ca 1500 m.o.h. I Baguio har jeg vært involvert i Familiearbeid, med basis i ”Family Ministries School”. Jeg har et hjerte for å nå ut til de som er ”sønderknuste”, ”brokenhearted”, mennesker som sitter fast i smerte og sår fra fortida, og se indre legedom og gjenopprettelse skje, og se mennesker komme ut i frihet til å leve i det Gud har skapt og kalt dem til. Jeg tok derfor et UIO kurs I India I 2009 som fokuserer på Avhengighetsproblemer og det å hjelpe folk ut I frihet ( Addictive Behaviour Counseling School, ABCS ). Jeg dro til Kona, Hawaii I 4 mnd I 2010 og 2011 for å være stab på den samme skolen for å få mer utrustning, og siden jeg kom tilbake I 2011 har jeg drevet mer med arbeid på dette feltet, med undervisning og seminarer I menigheter, ungdomsgrupper og blant studenter.

Jeg har siden mai 2013 bodd på Palawan, ei øy sørvest på Filippinene.

Dersom du vil være med og støtte arbeidet så kan det gjøres med overføring til mitt kontonummer; 1822 04 50003.


Venke Coxon, Amsterdam.

Min bakgrunn:
Jeg er født i 1942 og vokste opp i Hammerfest hvor jeg ble konfirmert og ga hjertet mitt til Jesus. Jeg tok gymnaset før jeg dro til Oslo for å ta Kunst og Håndverkskolen, linje keramikk. Jeg giftet meg og dro til Australia i 1964 og ble der i ni år. Vi fikk en datter. Min mann ville gjerne ha sin frihet tilbake, så jeg og min datter dro tilbake til Norge. Jeg begynte på lærerskolen i Tromsø. Jeg til tro og ble åndsdøpt via Studentbevegelsen.

Jeg tok to år ekstra på distriktshøyskolen i Alta etter lærerskolen. I tre år jobbet i statskirka i Hammerfest før jeg måtte slutte på grunn av helsa.

Jeg kom til Hamar Frikirke. Der ble jeg diakon med hovedoppgave innen sjelesorg og indre helbredelse. I 1990 hadde jeg en visjon fra Gud hvor jeg så kvinner på gata og jeg spurte om jeg kunne hjelpe. Jeg forsto at dette var en visjon som hadde å gjøre med en by i utlandet og etter ca et år skjønte jeg at byen var Amsterdam. Øyvind Fjellestad (Hamar Frikirke’s tidligere Pastor) stadfestet dette for meg. Siden jeg ikke visste noe om Amsterdam, bortsett fra at YWAM hadde en base der, besluttet jeg å dra dit på DTS, som en port til byen. Jeg ble 50 år mens jeg gikk på DTSen og det var jo gøy. Den yngste i den klassen var 16 år. Det er god spredning i alder.

Etter å ha jobbet i kafeen for gatefolk innen YWAM i tre år, sa Gud at jeg måtte stoppe og bli del av ei menighet som nettopp hadde startet opp. Der jobbet jeg med sjelesorg, utfrielse og bønn. Jeg ble der til vi for 6 år siden startet en menighet i Amsterdam sentrum. Her har jeg også tjeneste innen sjelesorg, indre helbredelse, og bønn. Jeg har ofte sjelesorg med kvinner med meget vanskelig bakgrunn. Jeg sitter i lederskapet og er vel det dere kaller en ”eldste”. Vi har en pastorsgruppe, som vi sier, som møtes en gang i uka. Jeg hjelper også med treninger som har med profetier å gjøre, og organiserer `profetisk prespyteri` ved konferanser, dvs vi har grupper som gir profetiske ord til de som ønsker det.

Når det gjelder prosjektet som det er aktuelt å støtte, har Lighthouse (tidligere The Cleft) nå begynt med et prosjekt som har som mål å bekjempe menneskehandel. Her i ”The Red Light” distrikt er det også menneskehandel blant en del av de kvinnene som må sitte i vinduene. Forrige søndag f.eks kom en prostituert etter gudstjenesten og spurte om bønn, og råd, for hun ville anmelde den mannen som hadde plassert henne i et vindu som prostituert uten at hun ville det. Hun var fra Sydamerika….

Dette er et prosjekt som ligger oss på hjertet også som menighet.

Dersom dere vil være med og støtte vårt arbeid så kan det gjøres med overføring til kontonummer; 1800 18 19131.

Sjekk oss ut en søndag

Vi feirer gudstjeneste hver søndag kl 11:00.
Her vil du bli tatt godt imot, høre hva vi tror på, oppleve feiringa, og bli kjent over kaffe og is etter møtet .

Du er hjertelig velkommen!

Hornsgate 12, Hamar, Norway

Ta kontakt